DE KERK ZONDER NAAM®

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

… en toch heeft de Here Jezus ’t allerbeste met u voor!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inleiding en toelichting, doelstelling, werkwijze en financiën 2023 en volgende jaren

 

 

 

‘Daarop vroeg hij aan God, zeg mij toch Uw Naam. Maar Hij antwoordde: waarom vraagt gij toch naar Mijn Naam? En Hij zegende hem daar.’ (naar Genesis 32:29 en Exodus 3:13; NBG Bijbel)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Inleiding en toelichting

 

 

 

 

De Kerk zonder Naam ®, ook wel genoemd Opwekkingskerk, is reeds jaren geleden gewekt door God de Heilige Geest onder het apostolisch leiderschap van pastor Theodoor Verwoerd en kent bezoekers, sympathisanten, deelnemers, geloofspartners en medewerkers. De kerk wordt door de Heilige Geest voorbereid op een groot geestelijk ontwaken in de komende tijden, het wekken van vele mensen uit de geestelijke slaap.

 

 

 

 

Het apostolisch leiderschap wil onder de leiding en zalving van God de Heilige Geest deze kerk als een deel van Gods kerk laten functioneren. De sfeer wordt in het algemeen gekenmerkt door harmonie, liefde, vrede, vriendschap en plezier, maar ook door orde en begeleiding.

 

 

 

 

Alle soorten bijeenkomsten zullen zo veel mogelijk in die gezindheid en sfeer van gemoedelijkheid plaatsvinden. Dit geldt zowel voor de kleine als ook voor de grote en speciale bijeenkomsten.

 

 

 

 

Het apostolisch leiderschap verwacht dat vele vrouwen door de Geest gewekt zullen worden en tot een volle ontplooiing zullen komen, allerlei taken zullen vervullen en belangrijke posities zullen innemen in het huis van God.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                   

 

 

 

 

 

2. Doelstellingen

 

 

 

 

Onder leiding van de Heilige Geest en het apostolisch leiderschap worden de volgende doelstellingen nagestreefd:

 

 

1.

‘In het gebied waar God ons zendt, moet iedereen weten wie de Here Jezus is’. Onder dit motto stelt het kerkgenootschap zich ten doel kerk te zijn voor mensen die gewekt zijn door de Heilige Geest, zodat zij deel kunnen hebben aan het krachtige werk van de Heilige Geest.

 

 

2.

Het opvoeden, onderwijzen, vormen en toerusten van deelnemers, geloofspartners en medewerkers vanuit het Bijbelse woord (1). ‘Ik ben de Here, uw God, die u leert, opdat het u welga’ (2). De Here God is de Schepper, Maker, Uitvinder en Architect van het leven. Hij heeft een oplossing voor alle problemen en een mening over alle facetten van het bestaan. Daarom worden in de kerk mensen bemoedigd in hun geloof en geïnspireerd om op positieve wijze vorm te geven aan hun dagelijkse levenswandel en in geloof te handelen. Mensen worden onderwezen over velerlei aspecten van het leven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NBG Bijbel:

 

 

 

 

 

 

(1)

Efeze 4: 1-16; I Timotheüs 2: 7

 

 

(2)

Jesaja 48: 17-19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Werkwijze

 

 

 

 

Het kerkgenootschap zal, om haar Bijbelse doel te bereiken, gebruik maken van alle haar ter beschikking staande middelen en mogelijkheden in de meest ruime zin van het woord.

 

het houden van verschillende soorten bijeenkomsten en gebedsdiensten voor bezoekers, sympathisanten, deelnemers, geloofspartners en medewerkers;

 

gespreksgroepen;

 

feestelijke dagen;

 

mannenontmoetingen;

 

vrouwenactiviteiten;

 

gebruikmaking van verschillende soorten communicatiemiddelen, die in een bepaald tijdperk bij het programma van de kerk passen en in het plan van de Heilige Geest zijn;

 

het verrichten van allerhande sociale, christelijke, kerkelijke activiteiten, waaronder verschillende vormen van dienstverlening.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Financiën

 

 

 

 

Het kerkgenootschap beoogt – inherent aan haar doelstellingen – geen winstoogmerk.

 

 

 

 

4.1 Inkomsten

 

Bezoekers en sympathisanten van het kerkgenootschap kunnen actieve deelnemers en geloofspartners worden ‘door de apostelen toegerust tot dienstbetoon’ (3).

Actief betekent ook een bewuste financiële participatie om de doelstelling zoals hierboven verwoord te verwezenlijken. Het kerkgenootschap stelt zich op het Bijbelse standpunt dat diegenen die (na kennismaking en een groeiperiode) bewust zijn gaan deelnemen, het recht hebben een tiende deel van hun inkomsten bij te dragen zoals in de Bijbel verwoord: ‘Breng de gehele tiende naar de voorraadkamer, opdat er spijze zij in Mijn huis: beproeft Mij toch daarmede, zegt de Here der heerscharen, of Ik dan niet voor u de vensters van de hemel zal openen en zegen in overvloed over u uitgieten’ (4). Het principe van dit recht mag echter nimmer een verhindering tot deelname vormen. Het geven van de tiende is ook geen wettische aangelegenheid aangezien Abraham in het Oude Testament al een tiende gaf aan Melchisedek (5).

 

Overige vormen van inkomsten:

- extra vrijwillige gaven;

- blijmoedige dankoffers tijdens de bijeenkomsten;

- erfstellingen;

- legaten;

- schenkingen;

- overige baten.

 

 

 

 

NBG Bijbel:

 

 

 

 

 

 

(3)

Efeze 4: 12 

 

 

(4)

Maleachi 3: 10

 

 

(5)

Genesis 14: 18

 

 

 

 

 

 

 

 

4.2 Beheer vermogen

 

De kerk voert een financiële administratie voor haar inkomsten, uitgaven en haar vermogen.

 

 

 

 

Ieder jaar wordt een financieel overzicht gemaakt en vindt controle plaats door de bestuursleden. In mei wordt het financiële jaaroverzicht opgesteld. Het bestuur controleert de boekhouding en het financiële jaaroverzicht, c.q. jaarverslag. De kerk beschikt voor haar lopende inkomsten en bestedingen over diverse bankrekeningen.

 

 

 

 

4.3 Besteding vermogen

 

De besteding van de inkomsten wordt over de onder 3 (Werkwijze) benoemde activiteiten verdeeld.

 

 

 

 

4.4 Beloningsbeleid

 

Bestuursleden ontvangen geen vergoeding voor hun bestuurlijke activiteiten (onbezoldigd).

 

 

 

 

 

 

Lees verder > Verslag activiteiten

 

 

 

 

Auteursbescherming / © copyright

 

‘Dit werk is auteursrechtelijk beschermd‘:

Auteur: de Kerk zonder Naam ®

Datum publicatie: mei 2024

Dit werk mag niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur worden verveelvuldigd/gekopieerd of openbaar gemaakt/gepubliceerd.